Skip to content

Min eksamensbesvarelse i DIG2100

Etter at vi hadde gjennomført vår første eksamen i Digital Markedsføring denne våren ble vi oppfordret av våre forelesere Arne Krokan og Karl Philip Lund til å publisere besvarelsen vår på bloggen. Jeg var litt skeptisk til dette i starten da det alltid er litt skremmende å la noen andre lese noe man har puttet ned så mye tanker, tid og energi i; men etter litt vurdering har jeg bestemt meg for at jeg også vil dele min besvarelse.

Første modul i faget DIG2100 gikk ut på å få en større forståelse for den digitale økonomien og for forretningsmodeller, to temaer jeg finner interessante for helhetsforståelsen av hvordan bedrifter operer og utvikles i dagens samfunn. Det var Arne Krokan som stod for de fleste forelesningene i denne modulen, og han publiserte følgende eksamen allerede 15. januar:


Oppgave 1

Delingsøkonomien får stadig større oppmerksomhet også i det norske samfunnet. I Bergen er AirBnb største utleier og i New York er det over 20 000 Uber-biler, mot ”bare” 13500 drosjer. Forklar hvorfor delingsøkonomien vokser så raskt med bakgrunn i begreper som omfattes av ”digital økonomi” og andre forhold du mener påvirker veksten. Drøft hvilke momenter som taler for og mot delingsøkonomien i Norge.

Oppgave 2

Facebook har startet tjenesten ”instant articles”. Forklar kort hva dette er. Lag en analyse av hvordan denne tjenesten kan påvirke konkurransebildet for norske medier samt utviklingen av norske avisers forretningsmodeller. I analysen skal du også bruke begreper fra ”den digitale økonomien”.


Oppgaven fremgikk umiddelbart som en omfattende egenvurdering av de temaene vi hadde gjennomgått i timen. Her var det tid og rom for å ta et dypdykk i delingsøkonomiens omfang og den norske mediebransjens fremtid. Jeg skjønte fort at denne oppgaven ville innebære en nokså bratt læringskurve, men gevinsten av å sette seg inn i temaene var vel verdt det. Ikke minst ga det oss en dyp innsikt i hvilke endringer verdenssamfunnet er i ferd med å gå igjennom i tiden fremover. Det bær være av interesse for enhver, og absolutt relevant. Alt i alt sitter jeg igjen med verdifull innsikt og kunnskap om den digitale verden som omgir oss, og som trolig – om ikke lenge-  vil inngå i min arbeidshverdag. Ta gjerne en titt på min besvarelse her:

 

// Sarah Emilie Mørch

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *